26 Şubat 2015 Perşembe

Mannheim: 26.02.2015 günü Leseladen'de Prof. Dr. Havva Engin Göç Sürecinde İkidillilik ve Ebeveynlerin Çocuklarının Okul Başarısındaki Etkisi başlıklı seminer verdi..

Prof. Dr. Havva Engin, Mannheim’de bulunan ikubiz (Interkulturelles Bildungszentrum Mannheim) kurumuna bağlı çalışmalar yapan Leseladen projesinin davetlisi olarak, 26.02.2015 günü, saat 9:30 - 12:00 arasında, Leseladen – Bildung im Stadtteil, Burgermeister-Fuchs-Str. 89, 68169 Mannheim adresinde annelere ve babalara, "Göç Sürecinde İkidillilik ve Ebeveynlerin Çocuklarının Okul Başarısındaki Etkisi" üzerine bir seminer gerçekleştirdi.

Eğitim semineri, Türkiye kökenli göçmen veliler arasında eğitim konularına olan hassasiyeti arttırmaya ve onlara çocuklarına eğitim sürecinde nasıl aktif olabileceklerine dair önerileri içerdi.

Ayrıca, "Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi" Projesi çerçevesinde hazırlanan üç eğitim kitapçığı "Veli El Kitabı"; "Okumanın Önemi" ve "Anadilin Önemi" de ilgili seminerlerde velilere buluşturuldu...










































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder