26 Ekim 2015 Pazartesi

Heidelberg: 18.10.2015 - Prof. Dr. Havva Engin, Heidelberg Türk Okul Aile Birliği toplantısına katıldı













Prof. Dr. Havva Engin, 18.10.2015 pazar günü "2015-16 Eğitim ve Öğretim Yılı" nedeniyle Heidelberg Türk Okul Aile Birliği tarafından Heidelberg Yavuz Sultan Selim Camii'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda Heidelberg Türk Okul Aile Birliği Başkanı Saliha Türkmen Bilen, Başkan Yardımcısı Dr. Arslan İpek, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cenk Koçer'in yanı sıra diğer yönetim kurulu üyeleri ve Heidelberg civarında görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü Dersi öğretmenleri, velileri bilgilendirdi. Türkçe ve Türk Kültürü Dersi'ne katılımın arttırılması için yapılması gereken hususlar ile öğrencilerin başarı düzeylerinin yükseltilmesi için velilerin dikkat etmesi gereken kimi hususlar üzerinde duruldu.

Heidelberg Türk Okul Aile Birliği adına Dr. Cenk Koçer tarafından hazırlanan "Öğrenciler için - İdeal ders çalışma ortamı nasıl olmalı?" başlıklı broşür velilere dağıtıldı.

Toplantıda Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı, DITIB Türkisch Islamischer Kulturverein Heidelberg e.V. tarafından kurulan Yavuz Sultan Selim Camii'nin Din Görevlisi Ali Atlamaz da velilerin çocuğunun eğitimi için gereken şeyleri yapması hususunu dile getirdi.

Prof. Dr. Havva Engin, yaptığı konuşmada, öğrencilerin ders motivasyonunun nasıl koordine edilebileceği hakkında bilgiler verdi. Velilerin çocuklarına okulda ve derste destek olabilmesi için ana hatlarıyla neler yapması gerektiği konusunda görüşlerini örneklerle aktardı ve veli - çocuk okuma alışkanlıklarının geliştirilmesinin önemine ve velilerin sorumluluklarına dikkat çekti.

Toplantıya katılan Baden Türk Okul Aile Birlikleri Dernekleri (TOABD) Federasyonu Başkanı Kemal Ülker, veli derneklerinin projeler geliştirmesinin hayati bir konu olduğunu vurguladı.

Veli toplantısında, Heidelberg Eğitim Bilimleri Üniversitesi (Pädagogische Hochschule Heidelberg) bünyesinde faaliyet gösteren Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürleraşırı Pedagoji Merkezi (Hei-MaT) ile Baden Türk Okul Aile Birlikleri Dernekleri Federasyonu'nun; T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın malî desteğiyle 2013 yılı Aralık ayında başlattıkları ve Kasım 2014'te nihayetlenen "Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi" Projesi kapsamında Prof. Dr. Havva Engin tarafından hazırlanan "Heidelberg Veli Akademisi - Veli El Kitabı" [Heidelberger Zentrum für Migrationsforschung und Transkulturelle Pädagogik – Hei-MaT, Reihe Heidelberger Schriften zur Migrationsforschung und Transkulturalität, Nr. 1, Heidelberg 2014, 72 S. ISBN 978-3-00-046808-7], "Çocuğumu Okula Hazırlıyorum: Anadilin Önemi" [Heidelberger Zentrum für Migrationsforschung und Transkulturelle Pädagogik – Hei-MaT, Reihe Heidelberger Schriften zur Migrationsforschung und Transkulturalität, Nr. 2., Heidelberg 2014, 26 S.] ve "Çocuğumu Okula Hazırlıyorum: Okumanın Önemi" [Heidelberger Zentrum für Migrationsforschung und Transkulturelle Pädagogik – Hei-MaT, Reihe Heidelberger Schriften zur Migrationsforschung und Transkulturalität, Nr. 3., Heidelberg 2014, 36 S.] adlı yayınlar da velilere dağıtıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder