14 Temmuz 2015 Salı

Projekt Laienhelferinnen Neue Qualifizierungsrunde begonnen | Aile Danışmanı Yardımcısı Projesi Yeni Dönemine Başladı




Projekt Laienhelferinnen Neue Qualifizierungsrunde begonnen

Am Montag, den 06.07.2015 fand in den Räumen des Hei-MaT in der Jahnstr. 28 ein Informationstreffen für das Projekt Laienhelferinnen statt.

Hierbei handelt es sich um ein Projekt, welches das Heidelberger Zentrum für Migrationsforschung seit 2013 erfolgreich mit dem Jugendamt Rhein-Neckar Kreis realisiert.

Ziel des Projekts ist es, Mütter/Väter  mit Zuwanderungshintergrund und Migrationssprachkenntnissen für eine niedrigschwellige Arbeit in Migrationsfamilien zu qualifizieren und damit das Jugendamt zu unterstützen.

Im aktuellen Durchgang wird die Zusammenarbeit auf Migrationsfamilien mit russischsprachiger, türkischer, arabischer und italienischer Zuwanderungsgeschichte ausgeweitet. Gesucht werden weiterhin Interessierte mit arabischen und italienischen sowie türkischen Sprachkenntnissen.

Bei Interesse bitte per Email melden bei: Frau Sylvia Selke, Email: selke@ph-heidelberg.de oder mail@hei-mat-online.de

* * *

"Aile Danışmanı Yardımcısı" Projesi Yeni Dönemine Başladı

6  Temmuz 2015 Pazartesi günü, Hei-MaT salonlarında, "Aile Danışmanı Yardımcısı" projesinin ikinci döneminin başlaması münasebetiyle bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

"Aile Danışmanı Yardımcısı" projesi, Hei-MaT'ın 2013 yılından beri Rhein-Neckar Bölgesi Gençlik Dairesi ile gerçekleştirdiği başarılı bir çalışma.

Projenin ana hedefi, göç kökenli olan genç anne veya babaları kapsamlı bir eğitimden geçirdikten sonra, Gençlik Dairesi'nin sosyal danışmanları ile göçmen ailelerine eğitim, sağlık ve sosyal hayat konularında danışmanlık vermek.

Projenin ikinci döneminde, Türkçenin yanı sıra Rusça, Arapça  ve İtalyanca konuşan ailelere çalışılacak. Bu bağlamda, göçmen kökenli olup, Rusça, Arapça ve İtalyanca bilen ve eğitime katılmak isteyen anne ve babalar aranıyor. Danışmanlara, proje çerçevesinde gösterdikleri danışmanlık hizmetine göre ücret ödeniyor..

İlgi duyan bireyler şu adrese başvurabilirler: Bayan Sylvia Selke, Email: selke@ph-heidelberg.de ya da mail@hei-mat-online.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder