12 Mayıs 2014 Pazartesi

Wiesloch: DİTİB Wiesloch Cemiyeti'nde Veli Akademisi Semineri yapıldı: Göçte Okul Öncesi ve Okul Sürecinde İki Dilli Yetişmek, Anadilin Önemi

Heidelberg Eğitim Bilimleri Üniversitesi (Pädagogische Hochschule Heidelberg) bünyesinde faaliyet gösteren Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürleraşırı Pedagoji Merkezi (Hei-MaT) ile Baden Türk Okul Birlikleri Dernekleri Federasyonu'nun; T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın malî desteğiyle 2013 yılı Aralık ayından itibaren başlattıkları "Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi" Projesi kapsamında Wiesloch'taki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı DITIB Türkisch Islamische Gemeinde Wiesloch e.V. [Kanuni Sultan Süleyman Camii, In den Auwiesen 1, 69168 Wiesloch] | Wiesloch DİTİB Türk İslam Cemiyeti'nde 11 Mayıs 2014 günü Veli Akademisi Semineri yapıldı.

Seminerin konusu "Göçte Okul Öncesi ve Okul Sürecinde İki Dilli Yetişmek, Anadilin Önemi"ydi. Veli eğitimcileri bölge Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmeni Aynur Alanyalı ile Heidelberg Üniversitesi öğrencisi Aylin Doğan'ın sunumlarına büyük ilgi gösterildi. Seminere veliler problemleri ve ve tecrübeleriyle de katkı sağladı.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder