4 Mayıs 2015 Pazartesi

Medyada: Avrupa’daki Çılgın Türkler

18.04.2015 günü Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Almanya Heidelberg'de Türkiye kökenli göçmenlerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye'den medya temsilcileri de iştirak etti.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenlerin politik, hukuki, toplumsal ve eğitim durumları hakkında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden bilgi alıp, Türkiye'nin bu alanlarda gerçekleştirdiği ve planladığı projeleri kısaca tanıttı.. Toplantıya, Heidelberg Eğitim Bilimleri Üniversitesi | Pädagogische Hochschule Heidelberg - University of Education bünyesinde faaliyet gösteren Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürleraşırı Pedagoji Merkezi | Heidelberger Zentrum für Migrationsforschung und Transkulturelle Pädagogik (Hei-MaT) Direktörü Prof. Dr. Havva Engin de davetli olarak katıldı. Toplantıda Prof. Dr. Havva Engin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül'e Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli gençlerin eğitim durumlarına dair öncelikli konular hakkındaki tesbitlerini ve gözlemlerini aktardı.

Söz konusu toplantı, 28 Nisan 2015 günlü Vatan gazetesinde Murat Çelik imzasıyla "Avrupa’daki Çılgın Türkler" başlıklı yazıya konu oldu. İlgili yazıya aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabiliyor:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder