22 Mart 2015 Pazar

Edingen: 19 Mart 2015 günü Veli El Kitabı, Okumanın Önemi ve Anadilin Önemi kitapçıkları Edingen-Neckarshausen'daki DITIB Edingen Türkisch-Islamischer Kulturverein e.V. Selimhan Camii'nde velilere dağıtıldı...

Heidelberg Eğitim Bilimleri Üniversitesi (Pädagogische Hochschule Heidelberg) bünyesinde faaliyet gösteren Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürleraşırı Pedagoji Merkezi (Hei-MaT) ile Baden Türk Okul Birlikleri Dernekleri Federasyonu'nun; T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın malî desteğiyle 2013 yılı Aralık ayından itibaren başlattıkları ve Kasım 2014'te nihayetlenen "Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi" Projesi kapsamında yayınlanan ve ücretsiz olarak dağıtılan üç eğitim kitapçığı "Veli El Kitabı"; "Okumanın Önemi" ve "Anadilin Önemi" 19 Mart 2015 günü saat 16:00'da Edingen-Neckarshausen'daki DITIB Edingen Türkisch-Islamischer Kulturverein e.V. Selimhan Camii'nde [Drechsler Str. 1, 68535 Edingen - Neckarshausen] Prof. Dr. Havva Engin tarafından velilerle buluşturuldu.

Edingen DİTİB Cemiyetinde her hafta Perşembe günleri bayanlara yönelik olarak gerçekleştirilen Sohbet ve İrşat Programı'na Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Tekin, eşi Hatice Kulat Tekin, Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesindeki 2. ve 3. Bölge cemiyetlerinin din görevlileri, eşleri ve bayanlar katıldı.

Din Görevlisi Nurettin Midilli'nin açılış konuşması ve Eberbach Din Görevlisi Adem Peker tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Tekin'in selamlama konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Havva Engin de kısa bir konuşma yaptı ve ardından çocuklara, gençlere ve ebeveynlere yönelik yapılan eğitim projeleri kapsamında hazırladığı 3 kitabı tüm katılımcılara verdi.

Daha sonra Karlsruhe Bayan Din Görevlisi Hatice Kulat Tekin tarafından bayanlara bir sohbet programı gerçekleştirildi.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder