13 Ocak 2016 Çarşamba

Medyada: Eğer önlem alınmazsa Türkçe dersi tarihe karışacak

Prof. Dr. Havva Engin, 'Türkçe derslerine en büyük ilgi(..) Baden Württemberg okullarında gösteriliyor. Eyalet yönetimi aldığı kararla 2018 yılından itibaren İslam din derslerini[n] seçmeli olarak ek saatlerde okullarda öğrenilmesini sağlayacak. İslam din dersi ile Türkçe dersleri çakışacak. Bu durumda veliler ve öğrenciler bir ders için karar vermek durumunda kalacak'; 'Türkçe İngilizce, Fransızca ve İspanyolca gibi seçmeli yabancı dil dersi olarak kabul edilmeli. Türkçe müfredata alınmazsa 2018’den sonra Baden Württemberg’te katılım önce azalacak, sonra da ilgi tamamen ortadan kalkma noktasına gelebilir. Bu da Almanya'daki en büyük ikinci ana dilin ortadan kalkması anlamına gelir. Dili unutursanız dininizi ve kültürünüzü de unutursunuz' diyor.

Hürriyet Gazetesi'nin online sayfasında Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürleraşırı Pedagoji Merkezi (Heidelberger Zentrum für Migrationsforschung und Transkulturelle Pädagogik - Hei-MaT) Direktörü Prof. Dr. Havva Engin'in görüşlerinin de yer aldığı bir haber yayınlandı.

13 Ocak 2016 günü 09:56:34 itibariyle, 'Eğer önlem alınmazsa Türkçe dersi tarihe karışacak' başlığıyla ve Ali Varlı imzasıyla ilgili medyada yayınlanan habere, aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabiliyor:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder