8 Mart 2014 Cumartesi

Karlsruhe: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde DİTİB Baden Eyalet Kadın Birliği'nin Düzenlediği Etkinlikte Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi de Tanıtıldı

DİTİB Baden Eyalet Kadın Birliği, 8 Mart 2014'te Gemeindezentrum St. Bernhard Karlsruhe'de (Georg-Friedrich-Str. 19, 76131 Karlsruhe) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde bir etkinlik düzenledi.

"Göç Etti, Yerleşti, Atılıma Geçti!" "Emigriert-Angekommen-im Aufbruch!" sloganıyla yapılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinin açılış konuşmacıları DİTİB Federal Kadın Birliği Başkanı Derya Şahan ve DİTİB Baden Eyalet Kadın Birliği Başkanı Sacide Usanmaz'dı. Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar'ın İslam'da kadın ve aile hakkındaki konuşmasının ardından Prof. Dr. Havva Engin "Muslimische Frauen in Deuschland! Emigriert-angekommen-im Aufbruch" konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Bu bağlamda, "Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi"ni tanıttı. Konu hakkındaki çalışmaların önemi ve "Veli Akademisi'nde "anne olarak kadının yeri" üzerinde de durdu.








 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder